Συνέδρια

 

43ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

10-13 Μαΐου 2017

Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL

Το 43ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών θα πραγματοποιηθεί 10-13 Μαΐου 2017 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.

Το φετινό Συνέδριο ακολουθώντας την παράδοση των Ετησίων Πανελληνίων Ιατρικών Συνεδρίων και τις εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη περιλαμβάνει θέματα σύγχρονης ιατρικής πρακτικής που ενδιαφέρουν τους γιατρούς και επιστήμονες υγείας όλων των ειδικοτήτων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται Πρακτικά Σεμινάρια, Εφαρμοσμένα Κλινικά Φροντιστήρια, Διεταιρικές Συζητήσεις, Συζητήσεις Κλινικών Περιπτώσεων (με διαδραστικό σύστημα), η νέα ενότητα Τι Νεότερο καθώς και συνεδριάσεις προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων (eposters).

Στο ακόλουθο link μπορείτε να δείτε το ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

https://www.mednet.gr/application/modules/Wow/externals/files/Teliko_Prokatarktiko_Programma.pdf

 

flowers

 

9ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων – Save the Date

 

Save the date

 

flowers

 

42ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

Ξενοδοχείο Divani Caravel

13/5/2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες για τους Σπάνιους Καρκίνους την Παρασκευή 13/5/2016 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στο πλαίσιο του 42ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχε η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων.

Ευχαριστούμε τους εξαίρετους ομιλητές μας για τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες τους, καθώς και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

 

 

flowers

 

Pespa 19x26cm (png)

 

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων διοργανώνει πρόγραμμα σεμιναρίων για την εκπαίδευση ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις.

Η παρουσίαση του προγράμματος αυτού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 και ώρες 17:30-19:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά τα θέματα των μελλοντικών σεμιναρίων, που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους 2016.

Σας περιμένουμε!

flowers

Αγαπητοί μας φίλοι,

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο Ασθενών “Patients in Power”, στις 18 Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος του φορέα μας, κα. Μαριάννα Λάμπρου συμμετείχε στην 2η Τράπεζα Συζητήσεων, αναφορικά με την πρόσβαση των ασθενών στην φαρμακευτική τους αγωγή και παρουσίασε στο κοινό τη ματιά των ασθενών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

20151119164748-bfdae7e6-me 20151119164545-a9410044-me

8ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων

 

Αγαπητοί μας φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι το 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων με τίτλο «Σπάνιες Παθήσεις – Ορφανά Φάρμακα: Απαραίτητη η Συνεργασία Ασθενών, Ιατρών και Επαγγελματιών Υγείας» θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2015, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το Δελτίο Τύπου βρίσκεται εδώ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ

Μπορείτε να βρείτε κοντινά ξενοδοχεία εδώ

Παρακολουθήστε το συνέδριο ζωντανά εδώ!

 

POSTER 16-10-15 33X48.5

 

 

 

 

flowers

41o ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το 41ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών θα πραγματοποιηθεί 10-13 Ιουνίου 2015 στο ξενοδοχείο ATHENS HILTON.

Το φετινό Συνέδριο ακολουθώντας την παράδοση των Ετησίων Πανελληνίων Ιατρικών Συνεδρίων και τις εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη περιλαμβάνει θέματα σύγχρονης ιατρικής πρακτικής που ενδιαφέρουν τους γιατρούς και επιστήμονες υγείας όλων των ειδικοτήτων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται Σεμινάρια, Εφαρμοσμένα Κλινικά Φροντιστήρια, Διεταιρικές Συζητήσεις, Συζητήσεις Κλινικών Περιπτώσεων (με διαδραστικό σύστημα) καθώς και συνεδριάσεις προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων (e-posters).

 

41ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο10-13 Ιουνίου 2015, Ξενοδοχείο ATHENS HILTONΔείτε εδώ τοΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΠληροφορίες-Γραμματεία: Ιατρική Εταιρεία Αθηνών,Τηλ. 210-7211845, 210-7243161www.mednet.gr, e-mails: iea@mednet.gr, mednet@mednet.gr

 

flowers

Συνέδριο_Πάτρα

flowers

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2014, με θέμα  «Οι Σπάνιες Παθήσεις στην Κρήτη» υπό τPOSTERην Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Το Συνέδριο αποτέλεσε ακόμα μία σημαντική εκδήλωση της Π.Ε.Σ.ΠΑ. στο πλαίσιο της Παράλληλης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στον τομέα των σπανίων παθήσεων. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου υπήρξαν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες, με ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία φοιτητών και νέων γιατρών, γεγονός που μας δίνει ελπίδα ότι η υγειονομική περίθαλψη των ασθενών με σπάνιες παθήσεις στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου χωρίστηκε σε έξι θεματικές τράπεζες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των σπανίων παθήσεων που συναντώνται στη χώρα μας, καθώς και μία δίωρη συζήτηση αναφορικά με την έρευνα και την ανάγκη διενέργειας κλινικών δοκιμών στην Ελλάδα. Μετά το πέρας του Συνεδρίου, οι παραβρισκόμενοι σχολίασαν θετικά τη δομή και το περιεχόμενο των ομιλιών. Οι φοιτητές που παραβρέθηκαν αξιολόγησαν τη γνώση που έλαβαν ως πολύ σημαντική για την περαιτέρω ενασχόληση τους με τον τομέα των σπανίων παθήσεων. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το πρώτο αυτό ενημερωτικό συνέδριο στην Κρήτη. flowers
POSTERfinal2Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) στη Θεσσαλονίκη, με θέμα  «Οι Σπάνιες Παθήσεις στη Βόρεια Ελλάδα» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο αποτέλεσε την αρχή της συνεργασίας της Π.Ε.Σ.ΠΑ. με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών στο πλαίσιο της Παράλληλης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στον τομέα των σπανίων παθήσεων. Στο Συνέδριο πραγματοποίησαν ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες, καθώς και ασθενείς με σπάνια  νοσήματα  οι οποίοι μοιράστηκαν με το ακροατήριο τις προσωπικές τους εμπειρίες και την καθημερινότητα τους. Κατά τη διάρκεια του διημέρου υπήρξαν περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες, με τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου να μας δίνει δύναμη και ελπίδα για να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου χωρίστηκε σε δύο θεματικές ενότητες, με την πρώτη που αφορούσε σε συγκεκριμένες σπάνιες παθήσεις να πραγματοποιείται την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και τη δεύτερη που αφορούσε στη δημιουργία και συνεργασία των συλλόγων σπανίων παθήσεων να πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Μετά το πέρας του Συνεδρίου, οι παραβρισκόμενοι σχολίασαν θετικά τη δομή και το περιεχόμενο των ομιλιών, καθώς και τις ουσιαστικές και χρήσιμες πληροφορίες που έλαβαν από διάφορους φορείς στον τομέα της υγείας (Ε.Ο.Φ., Ι.Φ.Ε.Τ., κ.α.). flowers

Poster 35X55 1-12-12Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων για το  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EUROPLAN ΙΙ, το οποίο έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την 1η Δεκεμβρίου 2012, με την αποδοχή και την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς επίσης και εντυπωσιακή προσέλευση ασθενών από όλη τη χώρα.

Στόχος του προγράμματος EUROPLAN ΙΙ είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης να αποκτήσουν και να εφαρμόσουν ένα βασικό σχέδιο δράσης για τα σπάνια νοσήματα τα οποία ανέρχονται στις 6.000-8000, από τα οποία ταλαιπωρούνται, βάσει στατιστικών στοιχείων, περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι (και οι συγγενείς τους) στην Ευρώπη, 1 εκατομμύριο εκ των οποίων αντιστοιχούν στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αυτό συντονίζεται από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Σπανίων Παθήσεων EURORDIS(EuropeanOrganizationforRareDiseases), ενώ υπεύθυνη για την διοργάνωση στη χώρα μας ορίστηκε η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων.

 Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια.

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων είχε την τιμή να προσφωνήσει το Συνέδριο ο Υπεύθυνος Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος. Antoni MontserratMoliner.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, δημιουργήθηκαν τέσσερεις ομάδες εργασίας, στις οποίες  συμμετείχαν ενεργά εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ, του ΣΦΕΕ καθώς και ασθενείς, και οι οποίες ανέλαβαν την διαχείριση συγκεκριμένων θεμάτων που είχαν προκαθοριστεί από το EUROPLAN:

  1. Πρόσβαση των Ασθενών στην Διάγνωση και την Ιατροφαρμακευτική τους Περίθαλψη
  2. Κοινωνική και Ασφαλιστική Κάλυψη των Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις
  3. Κέντρα Αναφοράς Σπανίων Παθήσεων
  4. Καταγραφή Σπανίων Παθήσεων στη Χώρα μας

Τα αποτελέσματα των εργασιών που προέκυψαν αφορούν στην ισχύουσα κατάσταση, σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν, καθώς και σε νέες προτάσεις, διαμορφώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις, το οποίο θα αποτελέσει την βάση της τελικής έκθεσης που θα αποσταλεί από την Ελλάδα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ενδεικτικά κάποιες από τις ενέργειες που προτάθηκαν και οι οποίες αναμένεται να  συμπεριληφθούν στην επίσημη έκθεση είναι οι κάτωθι:

  • Καθιέρωση ήδη υπαρχόντων κλινικών ως Κέντρα Αναφοράς για τις Σπάνιες Παθήσεις και δημιουργία νέων (π.χ. Νοσοκομείο Παίδων, Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός.)
  • Συμμετοχή των ασθενών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε θέματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη
  • Καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης του ICD10 για την κωδικοποίηση των σπανίων παθήσεων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ώστε να καταγράφονται πλέον μετρήσιμα στοιχεία για όλες τις παθήσεις
  • Συνεργασία των φορέων καταγραφής στη χώρα μας, για τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων

Όλες οι τελικές εκθέσεις των υπολοίπων κρατών μελών, οι οποίες θα αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να μελετηθούν εις βάθος με στόχο να διασαφηνιστούν οι οδηγίες που θα ενταχθούν στα επιμέρους Εθνικά Σχέδια Δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις, διαμορφώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια κοινή στρατηγική πολιτικής για ολόκληρη την Ευρώπη.