Βιβλία – Άρθρα

Η Πανελλήνια  Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) εγκαινιάζει την παρουσίαση συγγραμμάτων, βιβλίων και άρθρων που αφορούν ή ενδιαφέρουν τόσο τους ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις όσο και επιστήμονες με ενδιαφέρον στα σπάνια νοσήματα και με τον τρόπο αυτό συνδράμει στην ενημέρωση και υποστήριξη τόσο των ασθενών όσο και των ίδιων αυτών των σκοπών της Π.Ε.Σ.ΠΑ.

Αρχής γενομένης με το βιβλίο με τίτλο:

«Στοιχεία Νευρογενετικής – η κλινική πρακτική»

του κ. Μάριου Πάνα MD, PhD, Νευρολόγου – Νευρογενετιστή, Αν. Καθηγητή ΕΚΠΑ, τ. Υπεύθυνου της Μονάδας Νευρογενετικής της  Α΄ Νευρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ. 

Το βιβλίο «ΣΤOIXEIA ΝΕΥΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ – η κλινική πρακτική», αποτελεί μία πρώτη οριοθέτηση του δύσβατου χώρου της νευρογενετικής στη χώρα μας. Μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία, απόσταγμα πολυετούς εμπειρίας από τη λειτουργία της Μονάδας Νευρογενετικής  της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών “Αιγινήτειο Νοσοκομείο”, αναφέρεται με διδακτικό τρόπο στο χώρο της κλινικής νευρογενετικής, χωρίς εξαντλητικές και λεπτομερείς αναλύσεις, αλλά συγχρόνως αποφεύγοντας τις υπεραπλουστεύσεις. Απευθύνεται στον κλινικό ιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, πολύ περισσότερο βέβαια στον νευρολόγο, προσφέροντάς του ένα λεξιλόγιο που θα τον βοηθήσει να κατανοεί καθημερινές έννοιες γενετικής, προμηθεύοντάς του τη μεθοδολογία που θα του επιτρέψει να αντιληφθεί την παρουσία ενός κληρονομικού νοσήματος του νευρικού συστήματος και εισάγοντάς τον στις αρχές της γενετικής συμβουλευτικής.

Ο συγγραφέας, κος Μάριος Πάνας, Νευρολόγος – Νευρογενετιστής, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Α’ Νευρολογική Κλινική του ΕΚΠΑ, συμπυκνώνει στο ευσύνοπτο αυτό βιβλίο τη δουλειά της Μονάδας Νευρογενετικής της ως άνω Κλινικής. Η Μονάδα λειτουργεί τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό και εκπαιδευτικό επίπεδο με σημαντικά και διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα. Το ανά χείρας βιβλίο αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του συγγραφέως όπως η μετριοπάθεια στην έκφραση προσωπικών απόψεων, η εξονυχιστική αλλά όχι φλύαρη τεκμηρίωση των όσων αναφέρονται, η επίγνωση του αναγκαίου και η αποφυγή του περιττού για την εκπλήρωση, του δηλωμένου, εκπαιδευτικού χαρακτήρα του βιβλίου.


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου
ου Κυριάκου Σουλιώτη 

ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη συζήτηση που θα διεξαχθεί, με θέμα

ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ;

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, και ώρα 18.00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS (Σταδίου 24)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Γιάννης Μπολέτης, Καθηγητής Νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
Πάρις Κοσμίδης, Διευθυντής Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
Γιώργος Καλαμίτσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»
Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Αναπληρωτής Διευθυντής του LSE Enterprise – Ομάδα Έρευνας Τεχνολογιών Υγείας
 
Συντονίζει η Εύη Χατζηανδρέου, Ιατρός, Δρ. Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Harvard
 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως