Ψυχολογική Υποστήριξη

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς και τις οικογένειες τους με σκοπό να τους βοηθήσει να μην νιώθουν μόνοι και αβοήθητοι ερχόμενοι αντιμέτωποι με κάποια σπάνια πάθηση.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι παρότι ο αριθμός των ασθενών για κάθε σπάνια πάθηση είναι μικρός, οι σπάνιες παθήσεις είναι περισσότερες από 7.500, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί ασθενείς με σπάνιες παθήσεις στη χώρα μας.

Με τη σωστή πληροφόρηση και εξειδικευμένη γνώση, ο ασθενής αποκτά ολοένα και περισσότερο έλεγχο της κατάστασης του. Με την αποδοχή και την ενσυναίσθηση, ο ασθενής εκφράζει τις ανησυχίες και τους φόβους του, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται ο ίδιος και να μπορεί να προχωρήσει με περισσότερη επίγνωση και αυτοπεποίθηση.

site

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις ακόλουθες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 10:00 – 5:00 στο 210 7660989, καθώς και μέσω email στο gr-pespa@otenet.gr. Εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό θα ακούσει την εμπειρία και τους προβληματισμούς σας και από κοινού θα βρείτε τρόπους για την καλύτερη φροντίδα σας.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Στα γραφεία του φορέα μας, στην οδό Τιμοθέου 99-101 στον Βύρωνα, πραγματοποιούνται Δωρεάν Ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

ΟΜΑΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
«Σπάνιος ναι… μόνος όχι»

Πραγματοποιούνται ομάδες ασθενών που πάσχουν από την ίδια πάθηση, με σκοπό το μοίρασμα των εμπειριών, την ενσυναίσθηση και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αποδοχής, με σκοπό τη διάλυση του φράγματος της απομόνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε άμεσα στο 210 7600289 – Υπεύθυνη Ρεβέκκα Ροδοπούλου.

site2