Εθελοντές

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

1Τα μαθήματα γιόγκα για τα μέλη της ΠΕΣΠΑ είναι μαθήματα προσαρμοσμένα στα άτομα και τις ανάγκες τους.Απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή πάθησης και  έχουν θεραπευτική κυρίως προσσέγγιση με έμφαση στην αναπνοή, την αργή συνειδητή κίνηση, και την χαλάρωση, αλλά και τη μυική ενδυνάμωση και ευλυγισία. Η ενασχόληση μου με τη γιόγκα ξεκίνησε πριν 16 χρόνια μέσα από μια προσωπική αναζήτηση για βελτίωση της υγείας μου. Βλέποντας τα ωφέλη που αποκόμισα μέσα από αυτη την πρακτική, θέλησα να προσφέρω, όσο μπορώ , αυτό το δώρο σε όσους  αναζητούν σωματική και ψυχική ανακούφιση.Μέσω της ΠΕΣΠΑ ,έχω τη δυνατότητα να μοιράζομαι  τη γιόγκα, που τη θεωρώ εργαλείο για καλύτερη υγεία και πνευματική εξέλιξη, με άλλους ανθρώπους και μαζί να προχωρούμε ένα βήμα κάθε φορά προς μια πιο θετική στάση ζωής με περισσότερη αισοδοξία, αγάπη και υγεία.

 

ΓΡΥΠΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

2

 

Volunteering can contribute by changing a negative
effect into multivarious positives.

 

 

 

ΜΑΝΟΥ ΛΥΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΗ

3

 

Έγινα εθελόντρια στην Π.Ε.Σ.ΠΑ. ορμώμενη από την ανάγκη μου για προσφορά. Καθότι είμαι και η ίδια ασθενής έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους ανθρώπους που είναι και αυτοί ασθενείς. Για εμένα η αγάπη προς το συνάνθρωπο και η χαρά της προσφοράς είναι η ικανοποίηση που λαμβάνω από την εθελοντική μου δράση.

 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

4

 

Η Μαίρη μ’ έφερε εδώ! Κάνω ό,τι μπορώ, Λίγο ή πολύ
μικρό. Με στόχο το χαμόγελο, Και να χαμογελώ! Τη σπάνια λύση δεν μπορώ να βρω, Μακάρι να γινότανε αυτό! Ίσως όμως τα καταφέρουμε μαζί. Πολλά χαμόγελα δίνουν ζωή! Αγάπη, καλοσύνη είναι η ανταμοιβή για έναν καλύτερο κόσμο η αρχή!

 

 

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Η εθελοντική μου δράση στην Π.Ε.Σ.ΠΑ. ξεκίνησε
αφότου διαγνώστηκα κι εγώ με σπάνια πάθηση. Τότε κατάλαβα ότι οι άνθρωποι με σπάνιες παθήσεις έχουν ανάγκη από βοήθεια και υποστήριξη, η οποία δεν τους παρέχεται από κρατικές δομές. Έτσι αποφάσισα να προσφέρω στην Π.Ε.Σ.ΠΑ. όσα περισσότερα μπορώ.

 

ΤΡΑΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

Όταν γνώρισα την Κατερίνα και την Μαριάννα Λάμπρου οι σπάνιες παθήσεις ήταν στα σπάργανα. Οι δυο τους ξεκίνησαν ολομόναχες ένα μακρύ ταξίδι με
αξιοπρέπεια, αυταπάρνηση, αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τον σπάνιο συνάνθρωπο και έφτασαν την ΠΕΣΠΑ στην Ευρώπη. Πιστεύω στο έργο και στο δίδαγμα ζωής που μου προσέφεραν και είναι η σειρά μου να συμμετέχω σαν εθελοντής στον αγώνα τους.

 

ΨΩΜΑ ΕΛΕΝΗ

6

 

Ευχαριστώ την Π.Ε.Σ.ΠΑ. για την ευκαιρία που μου
έδωσε να είμαι μέρος της ομάδας της, ώστε να νιώσω αυτό το καταπληκτικό συναίσθημα που λαμβάνεις μόνο μέσα από τον εθελοντισμό.